Weg van de massa

Noardeast Fryslan is verrassend veelzijdig en (gelukkig!) nog niet zo massaal ontdekt als bijvoorbeeld de Friese meren. 

Op een steenworp afstand van de Nijkrúslãn Lodge vind je de ‘oernatuur’ van het Nationaal park Lauwersmeer. Een afwisselend landschap van water, eilandjes, bos en graslanden. Een waar paradijs waar je uren kunt rond struinen, zonder anderen tegen te komen. Misschien spot je de zeearend wel.

Het omvangrijke gebied is officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park. Je bent hier dan ook ’s nachts welkom om al liggend op één van de hemelplatformen de sterren te bekijken. Een belevenis die je een keer meegemaakt moet hebben. Of ga mee op excursie en leer alles over de sterrenbeelden die je aan de hemel ziet staan. 

Nog meer natuurschoon

Ontdek ook vooral de weidsheid van de waddenkust met zijn typische Fiskerhûskens. En doe het gewoon: Tot je enkels in de modder. Een wadloop is een echte aanrader. Tip: neem hele oude gympies mee en laat ze daarna achter bij gids, je zult na de loop snappen waarom!

Nog niet genoeg uitgewaaid en zin in een dagje strand? De pont naar Schiermonnikoog ligt om de hoek van de Nijkrúslãn Lodge op je te wachten en brengt je binnen een half uur naar dit mooie eiland. Hier vind je het breedste strand van Europa, waar je geweldig kunt vliegeren en blokarten. Vergeet geen kopje koffie te drinken (80 cent!) bij het bekende en authentieke hotel Van der Werff. 

Cultuur snuiven

Dokkum, waar je weet wel, Bonifatius vermoord werd,  bereik je binnen 15 minuten met de auto. Een prachtig klein stadje met een rijk historisch verleden, waar de tijd tóch niet stil gestaan heeft. Je vindt hier de meest originele winkeltjes en gezellige eethuisjes.  Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de kleinste stadsbrouwerij van Nederland, waar je aan kunt schuiven bij een bierproeverij. 

Studentenstad Groningen bereik je binnen een half uur en is ook zeker een bezoek waard. Kleine kwaliteitsrestaurants, hofjes waar je even helemaal alleen kunt zijn. En natuurlijk de Martinitoren en het Groninger museum. 

Foto's van onze gasten

En er is meer. Te veel om op te noemen, maar hieronder een selectie van wat onze gasten allemaal nog ontdekt en gedaan hebben.