Een oase van rust

“We hebben eigenlijk niets van de omgeving gezien’, horen wij wel eens van onze gasten.
Begrijpelijk want de tuin maakt je los van de rest van de wereld en is al een bezienswaardigheid op zich.
Stil, sereen, vredig en romantisch. Een sprookjesachtige sfeer, met de twee grote schilderachtige natuurvijvers en vele beschutte plekjes met prachtig uitzicht over de landerijen.

Never a dull moment

De tuin is natuurlijk ook een waar paradijs voor de kids. Hier kunnen ze heerlijk ravotten en zich kostelijk vermaken op de trampo terwijl jij lekker je krantje leest aan de picknicktafel. Op verzoek kan je gebruik maken van de vuurplaats waar we een borrel met streekproducten voor je kunnen organiseren.
En als klap op de vuurpijl kan je met z’n 6-en lekker relaxen in de houtgestookte hottub, genietend van de sterrenhemel of het mooie uitzicht over de bosvijver

Een klein natuurreservaat

De geborgenheid van de tuin valt ook goed in de smaak bij een bont gezelschap aan dieren. De tuin is een verzamelplaats voor gezellig kwetterende vogeltjes. Er huist al jaren een roofvogel echtpaar. Steenmarters graven nog wel eens een tijdelijk hol en regelmatig zie je een schuchter hertje voorbij hobbelen. In de zomer zijn de de jonge koetjes van boer Jaap altijd vaste gast op onze oude zeedijk.
Met zijn 1,5 hectare en verscheidenheid aan bomen en planten kan je het gerust een mini natuurreservaat noemen.

Uniek monument

Ook heel bijzonder is het contributiehuisje dat op onze dijk staat. De Nijkrúslân Lodge is een voormalige dijkwachtershuis. Het lag direct aan de vroeger Waddenzee. De bewoners achter de dijk betaalden contributie voor deze bescherming tegen het zeewater. Ze kwamen naar het huisje op de dijk om het geld te betalen en vandaar ook de naam contributiehuisje. Via een trap onder aan de dijk, vlakbij de ingang van de Nijkrúslân Lodge, klim je naar dit monument uit 1828.